Het verhaal erachter

Het begon met een huwelijkscadeau ...

Het verhaal erachter

Het begon met een huwelijkscadeau ...

Kees wilde een grote wens van zijn vrouw in vervulling laten gaan en bouwde voor haar een prachtige slaapkamer met badkamer en suite. Hij koos voor haar de zogenoemde Engelse stijl. Gewoon, omdat het een hobby van hem is en omdat hij wist dat hij haar daar gelukkig mee zou maken. Verbouwen, klussen en decoreren… het werd steeds mooier. Beneden had Kees al een prachtige zitkamer en een plaatje van een bibliotheekkast gemaakt in dezelfde stijl. En zo kwam de wens van zijn vrouw in vervulling in 2012.

Signature

Ze hebben er een paar maanden fantastisch van kunnen genieten. Vanaf mei 2013 zijn zij Bed & Breakfast ‘Beleef het Noorden’ begonnen. Eerst eigenlijk alleen als een grapje, met kamer Amelie in hun voorhuis. Uiteraard in de nieuwe slaapkamer. Ze hadden de ruimte, mooie kamers en ach, wat kon er misgaan? Ze houden wel van een uitdaging! En zo kon Gerande na haar studie, zonder dat ze een baan buitenshuis had, toch aan de slag.

Kees maakt een deur in de gang en Gerande zet de puntjes op de i. Er werd een nieuw bed gekocht, net als nieuwe kwalitatief goede handdoeken en linnengoed. De filosofie achter deze Bed & Breakfast is dat alles top moet zijn en dat Kees & Gerande er zelf van kunnen genieten zo creatief bezig te zijn. Er werd gekozen voor luxe, privacy en comfort voor een betaalbare prijs. Zo kan iedereen ervan genieten. En dat bleek aan te slaan!

Na de opening in mei 2013 krijgt kamer Amélie in augustus datzelfde jaar 5 tulpen toegewezen van bedandbreakfast.nl, wat staat voor een niveau van 5*. De eerste Bed & Breakfast in de provincie Groningen die deze hoge waardering krijgt. Daar zijn ze dan ook erg blij mee! De recensies blijven zeer positief. Het grapje is wel voorbij, inmiddels wordt er gewerkt aan een serieus bedrijf! Dat, in combinatie met constante bezetting, brengt hen ertoe om nog twee kamers in een vrijstaand appartement op het erf te openen. Het blijft voor Kees & Gerande belangrijk om het plezier in het werken prioriteit te houden. De twee nieuwe kamers die er inmiddels bij zijn gekomen zijn de kamers Brigitte en Henriëtte. Deze kamers hebben dezelfde lucxe als kamer Amélie, met elk een eigen badkamer, een apart toilet, ruime bedden en veel oog voor detail. Daarnaast hebben de kamers een gezamenlijke living met een moderne keuken en een comfortabele zithoek met open haard. Dit appartement genaamd Amis is ook compleet te huren als vakantieappartement.

En zo verliep het dat Kees & Gerande, nu een aantal jaar later, buitenshuis nog maar minimaal werken en Kees zijn baan als internationaal chauffeur kon verruilen voor het leven van professioneel gastheer.

Samen runnen ze B&B Beleef het Noorden vol passie en nemen graag uitgebreid de tijd om het hun bezoekers naar de zin te maken. Inmiddels is er een mooi netwerk opgebouwd van lokale ondernemers, op toeristisch en zakelijk gebied, waarnaar zij u graag de weg wijzen. Een dagje op het wad, lopend of met een boot? Fietsen naar de mooiste plekjes? De beste sauna en de leukste restaurants? B&B Beleef het Noorden heeft de leukste contacten met ondernemers in de buurt, wat er voor  zorgt dat u gastvrij zult worden ontvangen bij verschillende restaurants, musea en wellnesscentra. Kom en Beleef het Noorden!

Binnen onze Bed & Breakfast zijn we gastvrij. De kamers zijn zo privé mogelijk, zodat u optimaal van uw rust en eventuele gezelschap kunt genieten. Daarnaast zullen we er zo veel mogelijk aan doen om het u naar uw zin te maken. Zo kunt u kiezen bij het opmaken van het tweepersoonsbed voor een groot dekbed of voor twee losse dekbedden. Heeft u een speciaal dieet? Voor ons is het geen probleem om het ontbijt daarop aan te passen. Ook voor andere vragen en ideeën staan we open.

Boeken
Boeken
Boeken

+15K

Tevreden gasten

5 jaren

Beoordeling van 9.2/10

2

Huwelijksaanzoeken

+10K

overnachtingen

We heten u graag welkom! Groeten Kees & Gerande Sikkema. Volg ons verhaal ook op social media.